huur een off the road rolstoel

Joëlette lenen?

donderdag 8 september 2022 tot maandag 31 december 2035

Met de Joëlette is elk terrein toegankelijk. Niet voor niks een 'all terrain rolstoel'. Zin om door de blubber, zand, hei en bos off road te gaan? Regel zelf een paar vrienden om met je mee te gaan en wij stellen de Joëlette ter beschikking.

Kan iedereen in een Joëlette?
Ja. De stoel is gemaakt voor volwassen lichaamsmaten. Je kunt met extra of eigen (rolstoel)kussens de zithouding aanpassen of verbeteren. De voetensteunen zijn in hoogte verstelbaar of kunnen weggelaten worden. (Romp)balans is niet nodig. De stoel heeft armleuningen. De gradenhoek van de rugleuning is verstelbaar in 3 standen. De Joëlette is goed geveerd. Met behulp van een verstelbare poten kan de Joëlette op vlakke ondergrond inclusief de inzittende geparkeerd worden.

Is het begeleiden zwaar?
Het begeleiden van een Joëlette vergt enige oefening en samenwerking. Kracht is niet per se nodig, afhankelijk van het terrein. De Joëlette moet met minimaal twee personen begeleid worden. De achterste persoon kan de Joëlette met een handrem afremmen. De voorste persoon kan een schouderharnas (inclusief) dragen om het trekken makkelijker te maken. Als de begeleiders goed samenwerken, draagt het wiel het gewicht. In moeilijk terrein en heuvel op zijn één of twee extra begeleiders nodig: voor de balans en extra trekkracht via touwen voor de voorste begeleider.

We wensen iedereen veel wandelkilometers met onze Joëlettes! En uiteraard blijven we ook zelf gebruik maken van de offroad rolstoelen bij onze projecten.

Overige informatie

Het lenen van de Joëlettes is gratis. Het ter beschikking stellen van de Joëlettes past bij onze missie en het streven naar toegankelijkheid. Wil je ons ondersteunen in die missie, dan is een vergoeding voor het gebruik in de vorm van een donaties van harte welkom!

De Joëlettes kunnen worden opgehaald in Rijnsburg tegen een borg van €250,- De Joëlette kan in een gewone auto vervoerd worden. De draagstangen zijn ... lang. Het in en uit elkaar halen van de Joëlette duurt slechts enkele minuten.