A'dam Light Festival

zondag 22 januari 2023

In december en januari zijn de Amsterdamse grachten door kunstenaars verlicht. Kunstenaars van over de hele wereld creëren verrassende effecten die het beste te zien zijn vanaf het water. We gaan een boottocht maken. Als we het over water en boten hebben, dan is bestuurslid Sacha van de partij! Sacha heeft een grote platte sloep geregeld en begeleid ons straks als stuurvrouw door de grachten. 

We ontmoeten elkaar aan het eind van de middag bij de IJ-kantine in Amsterdam. Een kennismaking met een drankje en een vroeg diner. Daarna stappen we in de boot. De rolstoelen blijven achter bij de IJ-kantine. Het is in januari vroeg donker. We maken een tour over de grachten van ongeveer 2 uur. Aan het begin van de avond is het donker genoeg om de kunstwerken goed te zien. Terug bij de IJ-kantine is er nog gelegenheid voor een drankje en gaat iedereen weer huiswaarts. 

We varen met een stabiele open boot. Een stalen sloep met banken aan de zijkant. De banken hebben een rugleuning. Om mee te kunnen varen heb je geen rompbalans nodig. We gaan gewoon lekker warm dicht tegen elkaar aan zitten en ondersteunen degene die zichzelf niet in evenwicht kan houden. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk met zelf meegebrachte kussens en dekens. Het is wel belangrijk dat je een zithouding 2 uur moet kunnen volhouden. Er is geen ruimte om te liggen. 

Op de boot nemen we een goed gevulde thermosfles met wat lekkers mee.

Volledige programma

16.00  Ontvangst met een drankje bij de IJ-kantine
            ​NDSM-Kade 5, 1033 PG Amsterdam

17.00  Diner bij de IJ-kantine

18.00  Installeren in de boot en start rondvaart

20:00  Terug bij de steiger
            op eigen gelegenheid naborrelen/huiswaarts

Overige informatie

We hebben op de boot maximaal plek voor 10 personen. Op de boot varen begeleiders mee.

Het weer laat zich lastig plannen. Zondag 22 januari is de reserve-dag nadat we de oorspronkelijke datum moesten annuleren vanwege slecht weer. Hebben we 22 januari wederom slecht weer, dan komt er in december '23 - januari '24 vast een herkansing.

Deelname kost €29 euro.

Inschrijven is inclusief de ontvangst, eten en en drinken in de IJ-kantine voor vertrek en inclusief het vervoer per sloep. Vervoer van en naar de IJ-kantine is op eigen gelegenheid.

Schrijf je nu in voor deze reis!

Schrijf je in op deze reis via onderstaand formulier. De inschrijving is na verzending nog niet definitief. My Way Reizen probeert voor iedere reis een leuke gemengde groep samen te stellen. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn dan kunnen we de reis helaas niet door laten gaan. Moedig dus je vrienden aan om ook mee te gaan!