Schapendrijven Toscane

vrijdag 10 tot zondag 19 september 2021

We gaan weer op reis! Uit alle ideeën en plannen die zijn ontstaan in de afgelopen maanden kiezen we eerst voor deze luxe kampeerreis in Italië. Niet in de laatste plaats omdat het ook gewoon een goed excuus is voor initiatiefneemster Gemma om 10 dagen met haar hond Saar herenigd te worden. Saar is een echte kampioen in schapendrijven geworden. En Saar is verhuisd naar Italië naar een 'glamping' met volledig ingerichte tenten. Voor ons. En voor schaap Herman. Maar daarover later meer.

We verblijven in Rancone Lodges in Toscane. Wel kamperen, maar zonder op je knietjes de tent in de kruipen, zonder de tent op te zetten, matjes en slaapzakken. We koken en eten in de grote lodge – tent van de camping.

Schapendrijven kan de hele week, maar nooit lang achter elkaar en ook niet op het heetst van de dag. Met de nodige instructie en oefening in de diverse workshops kun jij aan het einde van de week de schapen over een parcours begeleiden. Verder staat er op het programma een jeeproute door de marmergroeve van Lucca. Het bekijken van de toren van Pisa (van een afstand blijkt de toren indrukwekkender, want het schijnt allemaal wat tegen te vallen als je daarvoor de stad in gaat) combineren we met een dagjes strand. Terrasjes en de lokale Toscaanse markt komen ook aan bod. Komt goed uit, want we koken op de camping ons eigen hapje. Maar niet als we bij buurman wijnboer gaan proeven en eten.

Ook voor wie avontuur wil kan zijn hart ophalen in deze week. We gaan in kleine en grote rafts van de rivier stroomafwaarts. Geen categorie 4, maar spannend genoeg. Op de camping en daar omheen kunnen we gebruik maken van een quad. En we nemen weer de jouelettes mee voor een wandeling ver van de gebaande paden.

De camping beschikt over een heerlijk zwembad en wellness met een mooi zonneterras. Het is een kleinschalige camping en we zijn er op speciale uitnodiging van de eigenaar. Daarom hebben we er alle vertrouwen in dat we samen met hen optimaal van alle luxe gebruik kunnen maken en alle medewerking krijgen als we alsnog tegen obstakels aan lopen.

Volledige programma

Het volledig programma van dag tot dag is een voorbeeld. Afhankelijk van vermoeidheid en weersomstandigheden zijn aanpassingen mogelijk.

Aan vliegreizen kleven wat ons betreft nu nog teveel onzekerheden. Bovendien is het wel lekker om op locatie over vervoer te kunnen beschikken. Dus we maken de heen en terugreis van 15 uur met aangepaste rolstoelbussen. De meest voor de hand liggende route is door Duitsland en Zwitserland. Als de reizigersgroep compleet is, overleggen we met begeleiders en deelnemers of we vrijdagavond vertrekken en dus de nacht doorrijden. Of zaterdag heel vroeg in de ochtend en ’s avond laat aankomen. Of vrijdagmiddag met een overnachting onderweg en dus twee reisdagen.

Overige informatie

De kosten van de reis zijn €1680. Dat is inclusief alle eten en drinken, het vervoer, het verblijf en de activiteiten. Ook de nodige zorg en begeleiding is inbegrepen. Er is plek voor 8 deelnemers. Vanuit Nederland reizen 6 begeleiders mee met de groep. De prijs is exclusief verzekeringen en het in orde brengen van dan geldende Covid gerelateerde reis-vereisten. Over reizen in deze bijzondere Covid omstandigheden hebben we een aparte link op de website geplaatst.

DE REIS = VOL

Nieuwe inschrijvingen komen op een wachtlijst.

Schrijf je nu in voor deze reis!

Schrijf je in op deze reis via onderstaand formulier. De inschrijving is na verzending nog niet definitief. My Way Reizen probeert voor iedere reis een leuke gemengde groep samen te stellen. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn dan kunnen we de reis helaas niet door laten gaan. Moedig dus je vrienden aan om ook mee te gaan!