Uitdaging in de sneeuw 2020!

vrijdag 6 tot zondag 15 maart 2020

Sledehonden in Frankrijk? In de Vercors kan het. Skiën op uitdagende pistes onder begeleiding van professionals en paralympische sporters? Kan ook in de Vercors.

De Vercors in Frankrijk is adembenemend mooi en de mogelijkheden zijn er eindeloos. De Vercors is een beschermd natuurpark en een ongerept stukje winterlandschap. My Way laat je op die plek graag kennis maken met diverse winterse activiteiten. Het gaan 10 sportieve dagen worden met uitdagingen voor elk niveau.

We beginnen de week met een dag airboarden en sleeën op een circuit. We glijden vervolgens twee dagen met de sledenhonden door de bossen en we leren onderweg van de mushers hoe we de honden moeten inspannen, aansturen en verzorgen. Dan is er nog het programma onderdeel biathlonschieten onder begeleiding van een professional. Het skiën bouwen we op met eerst een kennismaking met het materiaal, dan oefenen met in en uit de lift stappen en uiteindelijk gaan we samen met de begeleiders en een grote groep lokale vrijwilligers de piste op. Minimaal twee volle dagen staan we op de piste om voor iedereen het maximale eruit te halen. Voor de één is dat leren snowboarden op een aangepast snowboard, voor de ander (bijna) zelfstandig skiën en voor weer een ander is dat zoveel mogelijk snelheid maken met een skileraar achter de tandemski.
De sportieve onderdelen worden afgewisseld met typische en minder typische wintersport-gezelligheid. Zoals een winter BBQ. Luisteren naar een spannend verhaal onder het genot van gluhwein en een vuurtje. De spieren ontspannen in een zwembad of sauna en niet vergeten de apres ski natuurlijk. Genieten van de traditionele Franse keuken en lol in het samen bereiden van de maaltijden als we ‘thuis’ eten.

Volledige programma

Wil je meer weten? Het volledige programma van dag tot  van de reis Lees het uitgebreide programma van dag tot dag. Of lees de enthousiaste verhalen van Annet en Joyce uit 2011 en 2012 toen zij met My Way op reis gingen naar de Vercors. Een kleine selectie van de foto’s van toen staan ook op onze website. Check ook de filmpjes op het YouTube kanaal van My Way! 

Iedereen kan zich inschrijven voor de reis, ongeacht de beperking en de zorg die je nodig hebt. Enige rompbalans maakt de meeste activiteiten fysiek minder zwaar, maar is niet essentieel. Met een goede conditie, onafhankelijk je functies, kan je waarschijnlijk aan alle activiteiten deelnemen. Heb je vragen over je deelname in verband met je beperking, stuur ons dan een mailtje. We willen graag met je meedenken over de mogelijkheden.

Overige informatie

Nog 1 plek beschikbaar!

De prijs van deze reis is €1600,- Deze prijs is inclusief aangepast vervoer, overnachtingen, maaltijden en drinken (voor zover deze bij een maaltijd worden genuttigd), begeleiding, verzorging, activiteiten, instructeurs, skipas en materialen. Eigenlijk alles dus, behalve eventuele après ski.

Schrijf je nu in voor deze reis!

Schrijf je in op deze reis via onderstaand formulier. De inschrijving is na verzending nog niet definitief. My Way Reizen probeert voor iedere reis een leuke gemengde groep samen te stellen. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn dan kunnen we de reis helaas niet door laten gaan. Moedig dus je vrienden aan om ook mee te gaan!