Missie

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie. Wij doen ons 'ding' met zoveel plezier, dat je bijna niet zou geloven dat we onszelf overbodig willen maken. En toch is dat wel ons verhaal. We streven ernaar de wereld toegankelijker te maken voor mensen met een lichamelijke beperking. Die missie is geslaagd als deelname aan het maatschappelijk leven vanzelfsprekend is voor iedereen. Niet door de hobbels in de weg glad te trekken. Maar door hobbels niet meer als een obstakel te zien. Dat doen wij door

  • vrijwilligers zonder zorgervaring kennis te laten maken met (kansen en uitdagingen van) onze doelgroep;
  • ​volwassenen met een lichamelijke beperking de regie (terug)geven over de hulp en ondersteuning die zij nodig hebben;
  • een grotere zelfstandigheid, durf en initiatiefkracht te bewerkstelligen voor de doelgroep, niet alleen tijdens de activiteit, maar ook daarbuiten;

Stichting My Way organiseert reizen en activiteiten, veelal met een sportief karakter. Wanneer een activiteit ook zonder onze inspanningen gerealiseerd kan worden, is de tussenkomst van My Way niet meer nodig. Dan richten we ons op de volgende zogenaamd onbereikbare en ontoegankelijke uitdaging.
 

Voor wie

Stichting My Way zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking. Hoe de lichamelijke beperking zich ook manifesteert, aangeboren of op latere leeftijd ontstaan, chronisch of progressief, veel of weinig hulp nodig is: we maken geen onderscheid en heten iedereen graag welkom. Onze doelgroep is vaak tussen de 20 en 60 jaar. We zien in het landschap van non-profit organisaties een enorm aanbod voor lichamelijk gehandicapte kinderen zoals stichting het Gehandicapte Kind. Voor de oudere doelgroep idem dito. Maar als je geen kind meer bent en nog niet rijp genoeg bent voor de Zonnebloem… wat doe je dan? Juist daar wil My Way het verschil maken.
 

Geschiedenis

Stichting My Way onbegrensd reizen is in 1998 opgericht. Destijds onder de naam Smarti met het doel reizen te organiseren voor mensen met en zonder lichamelijke beperking. Alle kennis en ervaring uit die jaren hebben we meegenomen in wie we nu zijn. We hebben als stichting voor een bredere doelstelling gekozen. We organiseren reizen en activiteiten, we geven advies, we stellen middelen ter beschikking voor de doelgroep en we coachen onze vrijwilligers. We slagen er dankzij onze eigenwijze aanpak goed in om met kleine projecten grote impact te creëren. Op reeds platgetreden wegen zijn wij niet te vinden. Vandaar de naam My Way.
 

Nog meer over ons weten?

Over die brede doelstelling, onze activiteiten en overtuigingen en over de manier waarop wij impact hebben kun je verder lezen in ons beleidsplan en statuten. Uiteraard leggen we ook verantwoording af in onze jaarverslagen.

My Way bestuur

Machteld van den Bosch

Voorzitter

Sacha Snijder

Penningmeester

Ted Hendriks

Algemeen bestuurslid