Natuurlijk Noorwegen

donderdag 6 tot zondag 16 juli 2023

Hei, avonturier! Wil je het ijskoude gletsjerwater voelen, de watervallen horen donderden en met je hoofd in je nek naar die eindeloos omhoog klimmende rotswanden turen? En tegelijk de Scandinavische cultuur en levensstijl leren kennen? Ga met ons mee! 

Na een succesvolle trip in 2018, komen we graag in Noorwegen terug. Deze keer een roadtrip. Met de hele groep in één bus. Muziek aan een genieten van vele mooie kilometers. Dwars door de prachtige landschappen van Denemarken, Zweden en Noorwegen. De tussenstops voegen het culturele aspect toe aan de trip. Zoals in Kopenhagen. De kronkelende straatjes van de oude binnenstad, modern design en het kleurrijke Nyhavn. Ook Oslo komt aan de beurt. En Göteborg viert haar 400-jarig bestaan met tal van festiviteiten en activiteiten.

Voss is de eindbestemming van de roadtrip. Deze stad staat bekend als de adrenalinestad van Europa. We gaan rondom Voss kajakken in een fjord, waterval(len) bezoeken, indoor skydiven en een gletsjer bezoeken. En even op adem komen in de trein van de Flåmsbana of in een sauna. En steeds als we weer 'thuis' komen in Voss, maken we kampvuur en vertellen we elkaar sterke verhalen.

Wie zijn dan Hygge, Mys en Koselig? Dat zijn Scandinavische woorden voor waar men in Noorwegen, Denemarken en Zweden zo goed in is: samen in het moment genieten van een gezellige en warme sfeer. Het programma is afgestemd op deze Scandinavische levensstijl, waarbij we aan de ene kant actieve en uitdagende activiteiten ondernemen en aan de andere kant ook de verstilling van de Noorse natuur opzoeken. Kortom, een avontuurlijke reis die je niet snel zal vergeten!

 

 

Volledige programma

Op donderdagochtend 6 juli vertrekken we vroeg in de ochtend vanaf Van der Valk hotel in Apeldoorn. Je kunt er eventueel op eigen kosten een overnachting boeken. De route is verdeeld in enkele etappes. De eerste etappe brengt ons naar het betoverend Kopenhagen. Daar overnachten we. De volgende etappe gaat naar Oslo in Noorwegen. Ook hier is net als in Denemarken tijd om de stad te bezoeken. De dag erna rijden we naar Voss, ter hoogte van havenstad Bergen. Voss is onze uitvalsbasis voor verschillende activiteiten. Het huis is gelijkvloers en geschikt om met een rolstoel in en rond te bewegen.

Na een paar mooie en wellicht ook spannende en actieve dagen in Noorwegen doen we de terugweg in 2 etappes. De eerste is van Voss naar Göteborg om het 400ste verjaardagsfeestje van de stad mee te vieren. De laatste etappe brengt ons op zondagavond 16 juli terug in Apeldoorn. Vanuit daar kan iedereen op eigen gelegenheid weer voldaan terug naar huis.

Overige informatie

De kosten van deze reis bedragen maximaal €3.000,- Dat bedrag stellen we definitief vast als we weten hoeveel mensen mee reizen. Daarvoor krijg je van ons het vervoer, overnachtingen en activiteiten. Ontbijt, lunch en diner zijn inclusief. We onderzoeken nog de mogelijkheid om te paragliden met een buggy voor de start en landing. Die activiteit is niet inbegrepen en kan alleen met goed weer plaatsvinden.

We reizen met aangepaste rolstoelbussen. Eventuele hulp en begeleiding zijn inbegrepen. Er is plek voor 6 deelnemers. Er reizen 4 begeleiders mee met de groep. Na de laatste My Way nieuwsbrief zijn reeds geïnteresseerden aangemeld. Wil je ook mee? Meld je dan snel aan, want vol is vol.

Schrijf je nu in voor deze reis!

Schrijf je in op deze reis via onderstaand formulier. De inschrijving is na verzending nog niet definitief. My Way Reizen probeert voor iedere reis een leuke gemengde groep samen te stellen. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn dan kunnen we de reis helaas niet door laten gaan. Moedig dus je vrienden aan om ook mee te gaan!