rolstoelreis naar Terschelling

Terschelling - The Sky isn't the limit!

zondag 25 augustus tot zondag 1 september 2019

Een week vol vette activiteiten, goede gesprekken bij het kampvuur in een verrassend mooie omgeving. Dichtbij en toch het gevoel ècht op vakantie te zijn. We herhalen onze succesvolle reis uit 2017 en voegen nieuwe uitdagende activiteiten toe. Blokarten, brandingraften, een djembe-workshop. Met de huifkar door duinen, strand en wad. Stil zijn van de sterrenhemel in het aardedonker en stappen. Een dagje strand, golfsurfen en jezelf als een kitesurfer door het water laten trekken. Wandelen met de Joëlette waardoor het voor iedereen – ongeacht je beperking – mogelijk is om de duinen, hei en zandpaden te ervaren. En wat zou je ervan vinden om Terschelling en de Waddenzee vanuit een klein vliegtuigje te bewonderen? Terschelling samengevat: the sky isn’t the limit.

We zijn deze vakantie heel veel buiten. Daar hoort ook kamperen bij. We kamperen in de duinen en maken gebruik van grote legertenten. Wij hebben veel ervaring met kamperen en willen je laten ontdekken hoe makkelijk en leuk kamperen is. Ook als je in een rolstoel zit. We koken samen op de camping onze maaltijden. Op die manier blijft budget over voor een bomvol activiteitenprogramma.

De activiteiten worden deels door de begeleiders gerealiseerd en deels maken we gebruik van professionals. De boswachter loopt met ons mee als we gaan wandelen om te vertellen over de natuur en ons te laten ruiken en proeven van de planten die er groeien. De man op de bok van de huifkar kent alle verhalen van het eiland en vertelt ze graag aan de bezoekers.

We maken deze vakantie een paar wandelingen met de Joëlette. Deze Joëlette brengt je op plekken waar je met een rolstoel nooit zou komen. We wisselen de wandelingen af met andere activiteiten, zoals een rustige tocht met huifkar over het strand en voor de liefhebbers van wat meer snelheid gaan we blokarten, kitesurfen en een rondvlucht in een 4 persoons vliegtuig.

Gezellige groepreis
beach-karten voor gehandicapten
paard en wagen

Volledige programma

Wandelen met een Joëlette

Terschelling bestaat voor 80 procent uit natuur. Het is het meest gevarieerde eiland van de Wadden. Tussen beide zeeën liggen bossen, strand, duinvalleien en kwelders, polders en heide. Met ruim 200 kilometer aan onverharde wandelpaden raak je op Terschelling nooit uitgewandeld en nooit uitgekeken. Tot half augustus 2019 is de Boschplaat van de vogels en de zeehonden, daarna mogen er ook mensen komen. Op de Boschplaat gaat de natuur vrijwel ongestoord haar gang en mag de zee de duinen en kwelders overspoelen. We gaan met de boswachter op pad in het gebied en laten ons verrassen door het mooiste stukje natuur van Nederland.

Ter inspiratie

In 2017 hebben we deze reis voor het eerst getest. Het werd een groot succes! Wil je de blije gezichten van die reis zien: bekijk de foto’s op onze website.

Flexibel programma

Bij een aantal activiteiten zijn we van het weer afhankelijk. Denk aan blokarten en golfsurfen. Maar ook wandelen is in zachte zomerse temperaturen een stuk aangenamer. Het programma is vol en flexibel tegelijk zodat we wat kunnen meebewegen met het weer. Het volledige programma van dag tot dag is in voorbereiding (een link naar programma van dag tot dag). Wil je graag nog iets toevoegen aan dit programma, dan staan we daar zeker voor open. We vragen begeleiders en deelnemers iets van henzelf te delen met de groep. Ben je een vogelaar? Leer ons de vogels van Terschelling kennen! Kun jij yoga? Dat gaan we ook proberen! Of een meditatie op het strand bij een opkomende zon? Kun jij muziek maken? Dan gaan we dat zeker ook doen deze vakantie.

Overige informatie

Iedereen kan zich opgeven voor de reis, ongeacht de handicap en de zorg die je nodig hebt. Heb je vragen over je deelname in verband met je lichamelijke beperking, stuur ons dan een mailtje. We sluiten niemand op voorhand uit van deelname en willen graag met je meedenken over de mogelijkheden. De begeleiding helpt waar nodig met persoonlijke verzorging en eventuele verpleegkundige zorg.

Reiskosten

De reissom is €950,- en is all-inclusive* voor onze deelnemers. Van de begeleiders vragen we een bijdrage van €100,- en ook voor hen is de reis dan all-inclusive* verzorgd.

* Dat wil zeggen:

  • inclusief alle verblijfkosten,
  • alle vervoer ter plaatse,
  • de overtocht van Harlingen naar Terschelling en terug (vervoer vanaf de woonplaats naar Harlingen regel je zelf),
  • activiteiten,
  • begeleiding en verzorging,
  • dagelijks ontbijt,
  • dagelijkse lunch en dagelijks dineren en de drankjes die je bij deze maaltijden nuttigt.

Wij verzorgen voor de deelnemers de complete kampeeruitrusting, uitgezonderd een slaapzak en eventueel een kussen.

Schrijf je nu in voor deze reis!

Schrijf je in op deze reis via onderstaand formulier. De inschrijving is na verzending nog niet definitief. My Way Reizen probeert voor iedere reis een leuke gemengde groep samen te stellen. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn dan kunnen we de reis helaas niet door laten gaan. Moedig dus je vrienden aan om ook mee te gaan!